TUI en HelloFresh bestrijden jetlags met aangepaste voedingsschema's

TUI en HelloFresh bestrijden jetlags met aangepaste voedingsschema's

30-09-2024 (14:00) - Campagnes

Jetlag is een veelvoorkomend ongemak bij langeafstandsreizen, maar kan onder controle worden gehouden met aangepaste voedingsschema's. Daarom heeft TUI, in samenwerking met voedingsdeskundige Elly Kaldenberg, HelloFresh en The Family Amsterdam, het effectieve anti-jetlagplan 'Meals Against Jetlag' ontwikkeld.

Het anti-jetlagplan van TUI biedt een duidelijk en gebruiksvriendelijk stappenplan, waarin wordt uitgelegd hoe reizigers hun eetpatroon, idealiter vijf dagen voor vertrek, kunnen aanpassen. Met dit plan kunnen reizigers hun biologische klok helpen om alvast in het ritme van de bestemming te komen, en zo de impact van jetlag te verminderen.

"Licht en voeding zijn voor de biologische klok de belangrijkste tijdgevers of regelaars, en je voedingspatroon kan de effecten van jetlag aanzienlijk verminderen”, zegt Elly Kaldenberg. “Wanneer je naar een andere tijdzone vliegt, kunnen de lokale etenstijden voor jouw maag en darmen nog midden in je oorspronkelijke biologische nacht vallen, met vervelende jetlag als gevolg."

"Door je maaltijdmomenten en slaap-waakritme elke dag een beetje op te schuiven, kun je je lichaam alvast 'on route' brengen naar je bestemming en zo jetlagklachten beperken. Reizigers die naar het oosten vliegen, kunnen hun slaap-waakritme het beste elke dag iets eerder laten beginnen, terwijl reizigers naar het westen hun ritme juist iets later kunnen verschuiven."

Ruime keuze

Reizigers kunnen maaltijdboxen bestellen die hen helpen om hun aangepaste eetplan eenvoudig te volgen, zonder zorgen over de dagelijkse maaltijdplanning.  “Samen met HelloFresh hebben we twaalf ‘Meals Against Jetlag’-maaltijdboxen samengesteld, afgestemd op de richting van de reis, met een selectie van recepten voor zowel reizen naar het oosten als het westen, om reizigers te ondersteunen bij het aanpassen van hun biologische klok en hun smaakpapillen alvast klaar te maken voor vertrek”, aldus Roosmarijn Quartier, Director Marketing & Distribution Support BeNe.

Het 'Meals Against Jetlag' plan is vanaf nu hier beschikbaar. Het plan omvat een maaltijdbox van HelloFresh, een chronotype-test, en een gedetailleerd plan voor voeding, slaap en beweging.