Wandelen in Spanje via Virtual Reality

22-02-2016 (11:25) - Campagnes

Het Spaans Verkeersbureau heeft het bureau 3sixtyfive de opdracht gegeven om de vele fiets- en wandelmogelijkheden van Spanje onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Travelbloggers met een passie voor fietsen of wandelen reizen af naar Spanje om samen met lokale experts een virtual reality ervaring te maken van interessante routes die het land te bieden heeft.
 
De campagne heeft de naam #Inhetspoorvan meegekregen. Liefhebbers van wandelen en fietsen treden via virtual reality letterlijk in de voetsporen van de routes die de influencers hebben ontdekt.

themaland
Afgelopen weekend was de primeur voor bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs, waar Spanje dit jaar themaland was.
 
Zij beleefden als eerste de routes in virtual reality. Deze week worden de video's ook op Youtube en Facebook gepubliceerd voor het grote publiek.
 
robots

Naast de VR ervaring schakelde 3sixtyfive nog een publiekstrekker in om nietsvermoedende bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs te verrassen.

Een op afstand bestuurbare robot, bemand door lokale experts in Spanje, reed over de beursvloer en sprak het publiek aan om insider-tips te geven over regio's als Málaga, Bernia en Andalusië.