Dutch Double Bass Festival zoekt Straat-bassisten

23-03-2017 (12:12) - Creatie

Het Dutch Double Bass Festival is op zoek naar de beste contrabassisten van Nederland die op straat spelen. De organisatie roept op om ogen, en vooral oren, open te houden. Als je een goede bassist gespot hebt, kun je hem of haar opgeven op deze Facebookpagina.
 
Opgeven doe je door een filmpje of foto te maken van de basvirtuoos. Als je de naam van de artiest weet, voeg dan een tag toe. De leukste inzendingen worden uitgenodigd voor een optreden op het Dutch Double Bass Festival, 19, 20 en 21 mei in De Electriciteitsfabriek te Den Haag. 
 
Op het Haagse festival staan meer dan tien (inter)nationale acts met de contrabas in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma. Een all-in kaart kost €65, voor de zaterdag betaal je €45,- en voor de zondag €35,-. Ook kunnen mensen het festival extra steunen door een Golden Support Ticket voor €200,- te kopen. 
 
Het festival wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, het Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Fonds 1818, Het Kersjesfonds, Uniper, en 1A First Alternative.