Lola Pop Brood lanceert kledinglijn ter ere van Herman Brood

Lola Pop Brood lanceert kledinglijn ter ere van Herman Brood

05-11-2022 (07:30) - Creatie

In 2013 bracht Lola Pop Brood, de dochter van Herman Brood, haar eerste kledinglijn 'Rock & Roll Junkie' uit. Nu brengt ze samen met business partner Merel Mathey de 'Brood by Lola Pop' uit, op de verjaardag van haar vader. Lola Brood: ''Deze collectie is de ultieme manier om mijn vader te eren."

Toen in 2021 de 75e verjaardag van Herman Brood zou worden gevierd ter herdenking, kwam er een limited edition t-shirt. Er ontstonden zoveel mooie opties en variaties, dat er werd besloten een hele collectie te maken die op 5 november 2022 zou worden gelanceerd: op de 76e verjaardag van Herman. 

Rock & Roll-stijl

Met Brood by Lola Pop wil Lola haar kunst met dat van haar vader combineren in zijn uitgesproken Rock & Roll-stijl. De unisex collectie bestaat uit t-shirts, hoodies en sweaters, gemaakt van volledig organisch katoen. Lola: "Mijn vader accepteerde in eerste instantie altijd iedereen en van thuis heb ik dat ook altijd meegekregen." Het bewonderen als iemand echt zichzelf durft te zijn, is iets dat Lola hoopt mee te delen via deze collectie. Alle modellen in de campagne zijn goede vrienden of familie. Soy Kroon en zusje Holly Brood hebben de fotografie op zich genomen. 

Levensgenieter

Lola Brood: "Mijn vader was een kunstenaar, muzikant, schrijver en echt een levensgenieter. Heel origineel en creatief. Als ik met mijn vader samen was, gingen we tekenen of schilderen, vaak in zijn atelier of op canvas op de grond. Of als we uit eten gingen, dan kregen we altijd twee tafels. Een om op te tekenen en een om echt aan te eten. Ik ben toch een kunstenaar, zei hij dan."

Vanaf 5 november is de collectie van Brood by Lola Pop verkrijgbaar via broodbylolapop.com
Prijzen variëren van €79 tot €139.