Pathé viert Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Pathé viert Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

10-05-2022 (15:00) - Creatie

Pathé organiseert dit jaar een Themaweekend rond de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit. Binnen dit thema zijn van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 mei de films The Lunchbox, Get Out en Coco te zien bij Pathé. Deze verhalen geven een mooi kijkje in andere culturen of snijden op originele wijze culturele spanningen aan. De door pers en publiek gelauwerde horror-satire Get Out van Jordan Peele wordt ingeleid door presentator Milouska Meulens bij Koninklijk Theater Tuschinski. Filmliefhebbers kunnen tevens terecht op Pathé Thuis voor een aanvullende collectie binnen het Culturele Diversiteit thema.

De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt jaarlijks door UNESCO op 21 mei gevierd. Overal ter wereld staan organisaties, bedrijven en individuen stil bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe verschillende culturen samen kunnen leven. Film heeft de kracht om op een indringende manier het leven en de gevoelens van andere mensen, culturen en samenlevingen inleefbaar te maken. In aanloop naar de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit vertoont Pathé daarom diverse films om de rijkheid van cultuur te vieren en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Het themaweekend rond de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit is onderdeel van drie speciale themaweken en weekenden waarin de bioscoopketen onderwerpen zoals diversiteit & inclusiviteit, gender en LHBTIQ+ extra uitlicht.

Programma

Donderdag 19 mei: The Lunchbox (geef een gevoelig en smakelijk inzicht in de Indiase cultuur) in Koninklijk Theater Tuschinski, Pathé City en Pathé Buitenhof.
Vrijdag 20 mei: Get Out (stelt racisme op vernieuwende wijze aan de kaak en heeft een enorme impact gehad op zowel de filmindustrie als daarbuiten) in 20 Pathé bioscopen verspreid door het hele land.
Zaterdag 21 mei: Coco (een muzikale, kleurrijke inkijk in de Mexicaanse cultuur, familiewaarden en het avontuur van leven) in 19 Pathé bioscopen verspreid door het hele land.


Pathé Thuis

Op Pathé Thuis kunnen filmliefhebbers van donderdag 19 mei tot en met zaterdag 21 mei ook terecht voor een uitgebreide collectie naar aanleiding van de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit. Deze collectie bevat meer dan 24 speciaal geselecteerde films, waaronder Minari, Babel en The Sessions. De collectie is hier beschikbaar.