Plantbased hotdog van Brandt & Levie en Chez Jan neemt festivals over

Plantbased hotdog van Brandt & Levie en Chez Jan neemt festivals over

10-07-2024 (10:49) - Creatie

Het Amsterdamse worstmerk Brandt & Levie lanceert vandaag samen met Rotterdamse hotdog specialist Chez Jan hun allereerste plantaardige variant: de Plantbased Hotdog.

De hotdog is het eerste volledige plantbased product van het merk, dat in 2023 werd genomineerd voor Coolest Dutch Brands.

De hotdog is deze zomer volop aanwezig tijdens het festivalseizoen en in de horeca en vanaf begin augustus verkrijgbaar via Crisp.

Inhoud

Het hoofdbestanddeel is voor deze hotdog een basis van West-Europese tarwe en er is in mindere mate rijst gebruikt, wat door de eiwitten en textuur flink in de richting van een hotdog van vlees komt. Net als de andere hotdogs van Brandt & Levie wordt deze plantaardige worst gerookt op beukenhout. De smaak wordt verder bepaald door de specifieke melange van kruiden en specerijen van de originele vleesworst, zodat het de umami-smaak benadert die iedereen kent van vlees. En mooi meegenomen: ook bevat de worst 47% minder kcal en 64% minder vet dan de vleesvariant.

Logische volgende stap

Samuel Levie, founder Brandt & Levie: “Vanaf de oprichting hebben wij als Brandt & Levie een missie meer mensen te inspireren om minder en beter vlees te eten. Beter vlees vanuit de overtuiging dat de vleesindustrie anders moest en beter kon. En minder vlees, omdat we geloven dat we als wereld de afgelopen decennia zijn doorgeslagen in onze vleesproductie en -consumptie. Om die reden brachten wij in 2018 onze eerste hybride hotdog op de markt, op basis van 2/3e vlees en 1/3 biet en kikkererwt. Deze plantaardige worst voelt als de logische volgende stap in onze missie.”

Juanita Hoepel
, “eindbaas” Chez Jan: “Als Chez Jan zijn we blij dat we nu voor zowel onze originele hotdog als onze plantbased variant bij Brandt & Levie terecht kunnen. Want vlees en vega, bij ons is vanaf dag één iedereen welkom en in beide hotdogs stoppen we evenveel liefde.”

Waar te vinden

Chez Jan is met hun hotdog concept deze festivalzomer te vinden op meer dan 50 landelijke festivals, zoals Pinkpop en komend weekend North Sea Jazz festival. Op events als Awakenings en Milkshake zelfs alleen met de plantbased variant, omdat steeds meer festivals over zijn naar een volledig vega(n) assortiment. Ook op vaste locaties van Chez Jan is de Plantbased Hotdog verkrijgbaar, zoals Station Bergweg in Rotterdam en een groeiend aantal horeca-, catering- en evenementlocaties (Ahoy, Jaarbeurs, Brabanthallen). In Rotterdam en omgeving bezorgt Chez Jan thuis een Hotdog Box. Brandt & Levie verkoopt de hotdogs ook zelf via haar zakelijke kanalen of de webshop op brandtenlevie.nl. Vanaf augustus is de Plantbased Hotdog landelijk beschikbaar via online supermarkt Crisp.