Roman Villa Museum

Roman Villa Museum

30-08-2022 (12:34) - Creatie

Amsterdams ontwerpbureau Kossmanndejong opent een derde museum op het Engelse landgoed The Newt in Somerset. Na een museum over tuinieren en een over bijen, is nu ook het Roman Villa Museum geopend.
 
Deze Romeinse totaalervaring bestaat uit een nieuw museumgebouw en een levensgrote reconstructie van de villa die recent op het landgoed is opgegraven. In het museum leer je alles over het Romeinse leven op het Engelse platteland. In de villa stap je in een tijdscapsule: even ben je in het jaar 351 na Christus, de hoogtijdagen van de Romeinse heerschappij in Brittanica.
 
Robert van der Linde, creative director en partner bij Kossmanndejong was als projectleider betrokken bij al deze opdrachten, die volgens hem een nieuwe houding laten zien ten opzichte van leisure. 'We zien dat toerisme en cultuur steeds meer naar elkaar toe beweegt. The Newt is een nieuw soort attractie waar natuur, hotel, restaurant en spa worden aangevuld met culturele verdieping.' Als landgoed was The Newt overigens al eeuwenlang een plek voor ontspanning en vermaak, maar dan veel exclusiever. In de Victoriaanse tijd was het het privé park van de familie Hobhouse, en nog veel eerder dus van een Romeinse familie. Het Roman Villa Museum is het sluitstuk van het ambitieuze, veelzijdige plan voor dit landgoed. Natuur, cultuur en geschiedenis-beleving zijn nu naadloos op elkaar afgestemd en hiermee is er ook voor iedere bezoeker wat wils.
 
Het Roman Villa Museum is te bezoeken door een lidmaatschap aan te schaffen of een overnachting boeken bij The Newt.