AkzoNobel heeft last van tegenwind; omzet stijgt maar winst onder druk

AkzoNobel heeft last van tegenwind; omzet stijgt maar winst onder druk

20-10-2022 (11:02) - Economisch

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) publiceert de resultaten van het derde kwartaal 2022. De resultaten van het chemiebedrijf worden beïnvloed door toegenomen macro-economische tegenwind, maar desondanks weet het concern door sterke prijsinitiatieven 19% omzet stijging te realiseren.

Het aangepaste EBITDA bedraagt €283 miljoen (2021: €325 miljoen) en vanwege de aanhoudende economische onrust is de verwachting voor het bedrijfsresultaat van Q4 2022 aangepast onder €150 miljoen.

AkzoNobel CEO Thierry Vanlancker( foto) “Ons €201 miljoen aangepast bedrijfsresultaat exclusief de retrospectieve impact van hyperinflatie accounting brengt onze derde kwartaalresultaten in lijn met de markt update die eind september afgegeven is. Sterk toegenomen macro-economische onzekerheden hadden een negatieve invloed op het consumentenvertrouwen. Dit resulteerde in het afbouwen van voorraden van verschillende distributiekanalen van Decoratieve Verven in Europa en Performance Coatings, terwijl de markt in China geraakt werd door het aanhoudende zero COVID-19 beleid"
 


Bureaus

Media

Marketing