De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

09-08-2022 (10:33) - Economisch

Werkgevers met personeel in dienst hebben grofweg drie opties: alles rondom HR en salaris zelf doen, een HR professional in dienst nemen of de gehele of gedeelte van de salarisadministratie uitbesteden. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van die laatste optie: het uitbesteden van salaris.
 

-       Tijd besparen

De allergrootste reden om te kiezen voor salarisadministratie uitbesteden is ook meteen het grootste voordeel. Je bespaart namelijk echt veel kostbare tijd door deze zaken uit te besteden. Zo houd jij weer tijd over voor wat je het liefste doet: ondernemen en je tijd besteden aan de core business van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld de ambitie om verder door te groeien met je bedrijf? Dan wil je niet dat deze randzaken in de weg zitten en je groeiambities hierbij niet waar te maken zijn.
 

-       Geen fouten maken

Een ander groot voordeel is dat de salarisadministratie erg specialistische kennis vereist en bovendien foutgevoelig is. En dat terwijl het over de financiën van je dierbare medewerkers gaat: niet zo maar iets dus. Bovendien kunnen fouten je duur komen te staan en verandert de wet- en regelgeving rondom inkomen regelmatig. Door het uitbesteden van de salarisadministratie ben je altijd verzekerd van een professionele uitvoering, staat er altijd een expert voor je klaar en kun je je medewerkers met moeilijke vragen direct doorsturen.
 

-       Altijd een aanspreekpunt met de juiste kennis

Dat is dan ook meteen het derde voordeel bij het uitbesteden van de salarisverwerking. Je medewerkers zullen namelijk geregeld vragen hebben over hun salaris, uitbetalingen, belastingen en verlof- en vakantiedagen. Zaken waarvan je niet altijd op de hoogte kunt zijn of blijven, en je bovendien vaak tijd in moet besteden om uit te zoeken. Ook daarom kan uitbesteding een goed idee zijn. Je kunt je medewerkers dan in contact brengen met de salarisexpert en zij zullen dit verder onderling oplossen.
 

-       Medewerkers altijd inzicht

De meeste salarissoftware systemen beschikken over een speciaal platform voor de medewerker. Met een inlogcode of met hun eigen gegevens kunnen zij hierop inloggen en direct voor hen belangrijke zaken in zien. Zo hoeven zij ook minder vaak met vragen te komen, omdat ze veel nu zelf kunnen opzoeken of inzien. Denk aan het downloaden van oude loonstroken of jaaropgaven, het inzien van verlofuren of aanvragen van verlof, het wijzigen van adresgegevens of bankgegevens, en nog veel meer. Dit geeft een tevredener gevoel aan de medewerkers en bespaart jou ontzettend veel tijd en zorgen. 


Bureaus

Media

Marketing