Fiverr viert International Freelancer Day

Fiverr viert International Freelancer Day

19-10-2022 (15:06) - Economisch

Freelance platform Fiverr benoemt 19 oktober als International Freelancer Day - een dag om freelancers te eren voor hun bijdrage aan de wereldeconomie.

Ongeveer 46,5% van de totale wereldwijde beroepsbevolking is zelfstandig ondernemer; dat zijn volgens de Wereldbank ongeveer 1,6 miljard mensen wereldwijd. "Het aantal mensen dat zelfstandig werkt, neemt toe omdat mensen meer waarde hechten aan vrijheid en flexibiliteit bij het combineren van werk en privéleven. Ze geven voorrang aan hun gezin, hun mentale en fysieke gezondheid, hun passies en hun interesses", aldus Micha Kaufman, oprichter en CEO van Fiverr. "We vinden het belangrijk om deze dag in te stellen om eer te bewijzen aan freelancers overal, om hun talent te vieren en hun passie te eren, voor hun bijdragen aan miljoenen bedrijven en de wereldeconomie. We nodigen andere organisaties uit om samen met ons voort te bouwen op deze belangrijke dag voor de komende jaren."

Freelancer Wellness Fund

Als onderdeel van International Freelancer Day hebben Fiverr en de Freelancers Union het Freelancer Wellness Fund opgericht. Dit fonds zal subsidies aanbieden om het welzijn van freelancers wereldwijd te ondersteunen. Het is bedoeld om hen te ondersteunen op gebieden buiten hun werk, waaronder mentaal welzijn, sociaal welzijn (zoals kinderopvang en andere gezinsgerelateerde uitgaven), fysiek en financieel welzijn. Rafael Espinal, uitvoerend directeur van de Freelancers Unie: "Freelancen heeft, net als andere beroepen, zijn voordelen maar ook zijn uitdagingen, daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Fiverr om het Freelancer Wellness Fund aan te bieden."

Wereldwijd netwerk

Naast het Freelancer Wellness Fund zullen leden van de Fiverr-community deze week ook verschillende netwerkevenementen organiseren om freelancers samen te brengen. De evenementen worden gehouden in ruim tien steden wereldwijd, onder andere in de VS, Australië, Bangladesh, Pakistan, India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarnaast voert Fiverr een wereldwijde social media campagne.

Voor meer informatie over International Freelancer Day en om een aanvraag in te dienen voor het Freelancer Wellness Fund, klik hier.  


Bureaus

Media

Marketing