Instabox en Budbee gaan samen verder

Instabox en Budbee gaan samen verder

19-09-2022 (10:59) - Economisch

De twee van oorsprong Zweedse pakketbezorgingsbedrijven, Instabox en Budbee, kondigen hun intentie aan om samen te gaan onder een nieuwe holding, Instabee. De fusie, onder voorbehoud van de Zweedse Mededingingsautoriteit, zal een nieuw bedrijf vormen met meer slagkracht om te investeren in, en grenzen te verleggen van, consument-gerichte en duurzame last-mile bezorgdiensten voor e-commerce.
 
Instabox werd in 2015 in Stockholm opgericht, en heeft een bezorgdienst uitgebouwd die met haar slimme geautomatiseerde pakketkluizen snel een van de meest gebruikte bezorgopties voor de Zweedse bevolking werd. Instabox heeft in 2021 thuisbezorging aan haar diensten toegevoegd en is actief in vijf landen (Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland en Duitsland). Budbee werd in 2016 opgericht om thuisbezorging voor consumenten slimmer, sneller en gemakkelijker voor consumenten te maken. Budbee heeft in 2020 de pakketkluizen toegevoegd en is actief in vijf landen (Zweden, Finland, Denemarken, Nederland en Belgié). De twee bedrijven worden sinds het begin geleid door hun respectievelijke oprichters, die in de nieuwe vorm een actieve rol houden.
 
In het nieuwe bedrijf zal Fredrik Hamilton, Budbee’s oprichter, de taak van CEO op zich nemen en Instabox’s oprichter, Alexis Priftis, zal Executive Chairman of the Board worden.
 

 


Bureaus

Media

Marketing