Jongeren zien geen nut in een spaarrekening

11-03-2021 (14:26) - Economisch

Bijna 8 op de 10 jongeren ziet geen toegevoegde waarde in het hebben van een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.013 Nederlandse beleggers, uitgevoerd door mobiele broker BUX. Maar liefst 80% van de jongeren onder de 25 jaar - Generatie Z - en 70% van de millennials denkt dat beleggen de nieuwe manier is om een financiële toekomst op te bouwen.
 
Oudere generaties vinden daarentegen wat anders: ruim 37% van de ondervraagde generaties boven de 40 jaar ziet nog wel degelijk het nut van spaargeld wegzetten bij een bank. Met zo'n grote desinteresse in banken begin je je af te vragen: hoe bereikt de bank jongeren nog? Rabobank heeft hier slim op ingespeeld door te investeren in de beleggingsapp Peaks, bijvoorbeeld, een gemakkelijk te gebruiken app die zich richt op jongeren.
 
Noodzaak
Hoe jonger de belegger, hoe langer de beleggingshorizon die wordt aangehouden. 38% van de jongeren hanteert een beleggingshorizon van 20-30 jaar, terwijl oudere beleggers kiezen voor een termijn van 0-5 jaar. Het verschil komt vooral door de pandemie; jongeren zijn investeren in een financiële toekomst als absolute noodzaak gaan zien, zeker gegeven de lage spaarrentes.
 

Bureaus

Media

Marketing