Loop Biotech gaat internationaal

24-10-2022 (11:28) - Economisch

De Nederlandse startup Loop Biotech breidt uit naar het buitenland en behaald daarmee in Oostenrijk een primeur. Bestattung Wien neemt exclusief de Loop Living Cocoon af en opent daarmee de eerste volledig natuurlijke begraafplaats in Wenen. De kist is te gebruiken voor natuurlijke en conventionele begrafenissen.

Loop Biotech uitvinder, architect- en biodesigner Bob Hendrikx ontdekte tijdens langdurig materiaalonderzoek aan de TU Delft de potentie van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen. Door gebruik te maken van dit levend organisme, is de kist volledig afbreekbaar. Mycelium wordt in de natuur gezien als de grootste recycler, omdat dit fundamentele organisme verantwoordelijk is voor het omzetten van dode organische stoffen tot nieuwe nutriënten. Zo is de circle of life weer rond, en wordt er letterlijk leven teruggegeven aan de aarde.

Vliegende start

Dankzij een investering van €1 miljoen van investeerders Shawn Harris (Orange Wings) en Pieter Schoen (Shoe Investments) heeft Loop Biotech in Nederland de afgelopen maanden een vliegende start kunnen maken, met onder andere een samenwerking met Nederlands’ grootste uitvaartverzorger.
 


Bureaus

Media

Marketing