Matrixian Group haalt € 2M investering op bij Pride Capital Partners

Matrixian Group haalt € 2M investering op bij Pride Capital Partners

25-08-2022 (12:22) - Economisch

Pride Capital Partners investeert 2 miljoen euro in Matrixian Group, een groep data- en technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in het locatie intelligent maken van organisaties wereldwijd. De investering van Pride Capital Partners wordt ingezet om schaalbare groei te realiseren. Daarnaast zullen Matrixian Group en Pride Capital Partners samen op zoek gaan naar strategische overnames.
 
Matrixian Group kent haar wortels in Data Science. Ze houdt zich sinds 2016 bezig met het analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden locatiedata en het bouwen van voorspellingsmodellen. Door de toevoeging van innovatieve technologie komt ze tot unieke inzichten en tools waarmee ze ruimtelijke vraagstukken oplost en nieuwe dimensies toevoegt aan de fysieke omgeving. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in het in kaart brengen van (potentiële) vastgoedinvesteringen, het verhogen van klantbereik op lokaal niveau en het visualiseren van 3D-objecten in de fysieke ruimte.
 
Het combineren van locatiedata en technologie resulteert in bruikbare inzichten van klanten. Overheden en toonaangevende (internationale) bedrijven, zoals HERE Technologies, PostNL, Coolblue en Banco de España maken hier met succes gebruik van. De toepassingen zijn uiteenlopend: van datagedreven vastgoedwaardering tot haalbaarheidsanalyses en het lokaliseren van klanten (Know Your Customer-processen).
 
Matrixian Group heeft de continue investeringen in haar data en technologie weten te vertalen naar sterke en winstgevende groei. Naast organische groei heeft de onderneming zich in de laatste twee jaar uitgebouwd middels de acquisitie van Drimble en Layers. Drimble heeft als Nederlands grootste lokale nieuwsaggregatie-website een bijdrage geleverd aan de enorme databases van Matrixian Group. Door de overname van Layers, ??specialist in Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality, zijn de datavisualisaties nóg impactvoller geworden.
 
 

Bureaus

Media

Marketing