Mondu breidt uit naar Groot-Brttanië en kondigt nieuwe Chief Risk Officer aan

22-03-2023 (13:10) - Economisch

B2B-betalingsbedrijf Mondu heeft een uitbreiding naar de Britse markt en de aanstelling van Eric Weijman als Chief Risk Officer (CRO) aangekondigd. Weijman stapt per 1 april aan boord bij de FinTech vanuit ABN AMRO Asset Based Finance N.V. (ABF), een leverancier van lease- en commercial finance producten aan zakelijke klanten.

Eric Weijman heeft meer dan 15 jaar ervaring in financiële dienstverlening, risicomanagement en technologie. Bij ABF was hij bestuurder en verantwoordelijk voor het risicobeheer, zoals krediet-, operationele risico’s en het naleven van de regelgeving. 

Ondernemerschap en innovatie zijn leidend

Over zijn nieuwe rol bij Mondu zegt Eric Weijman, CRO: "Na een geweldige tijd in een corporate omgeving voelde ik me geroepen om bij een organisatie aan de slag te gaan waar ondernemerschap en innovatie meer op de voorgrond leidend zijn. De oprichters en C-suite van Mondu zien risicomanagement als een groeimotor van het bedrijf, waarbij de duurzame strategie en sterke focus mij overtuigde van de enorme potentie die Mondu heeft op mondiale schaal. Op basis van mijn ervaring in asset-based financiering, herken ik een groeiende behoefte van MKB-bedrijven aan B2B-betalings- en werkkapitaal oplossingen die passen binnen het huidige digitale tijdperk." Zijn standplaats is het Nederlandse kantoor van het bedrijf, dat in oktober van vorig jaar werd geopend toen Mondu uitbreidde naar de Nederlandse markt. Tot de Nederlandse klanten behoren onder andere Orderchamp, Gorilla Grip en Chefstore.

Uitbreiding

Sinds de lancering in Nederland vorig jaar heeft Mondu zijn Buy Now Pay Later (BNPL) oplossingen voor B2B verder opgeschaald. In februari lanceerde het MonduSell, waarmee B2B-handelaren flexibele betalingsvoorwaarden kunnen aanbieden en orders in real-time kunnen verwerken via elk verkoopkanaal, inclusief buitendienst, telesales en e-mailorders. Mondu kondigt ook zijn uitbreiding naar de Britse markt aan. De Franse markt is een andere nieuwe toevoeging van Mondu, momenteel alleen beschikbaar voor zakelijke kopers.

Beeld: Eric Weijman


Bureaus

Media

Marketing