Podimo verzilvert €58.6mln in tweede investeringsronde

Podimo verzilvert €58.6mln in tweede investeringsronde

14-09-2022 (08:46) - Economisch

Abonnementendienst voor podcasts- en audioboeken Podimo heeft in een nieuwe investeringsronde 58,6 miljoen euro opgehaald, opnieuw geleid door 83North, Highland Europe, en Saban Ventures. De al bestaande investeerders Chr. Augustinus Fabrikker, Heartcore en Headline blijven deelnemen. Podimo zal het extra beschikbare budget inzetten voor marktuitbreiding en investeringen in content, nieuwe technologie en productinnovaties.

CEO en oprichter Morten Strunge: “Onze internationale marktuitbreiding verloopt boven verwachting en we zien dat onze strategie op het gebied van groei en content efficiënt kan worden uitgerold. Deze financieringsronde is een duidelijk signaal dat ons model werkt. Naast groei in onze huidige markten en toetreden op nieuwe markten, geven we ook aandacht aan ons contentaanbod. In de huidige marktomstandigheden is het ook belangrijk om de financiële duurzaamheid van ons bedrijf te tonen. We zijn dan ook erg blij dat Podimo in de eerste markt waarop wij actief waren, slechts drie jaar na lancering winstgevend is, en dat meerdere andere markten een soortgelijk traject vertonen.”

In de aanpak van Podimo staat lokale content centraal, waarbij geïnvesteerd wordt in de belangrijkste stemmen van dit moment. Doordat deze podcastmakers een verdienmodel hebben dat continuïteit garandeert, kunnen zij meer tijd besteden aan hun podcast, waardoor de kwaliteit ook toeneemt. Het totale aanbod bestaat uit eigen producties, exclusieve shows en ‘gratis’ content, met een uitgebreide collectie van podcasts en audioboeken. De exclusieve podcasts zijn reclamevrij en nergens anders te beluisteren. De app is momenteel beschikbaar in Denemarken, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Nederland, Finland, en in heel Latijns-Amerika.  

Bureaus

Media

Marketing