Productiebedrijf Submarine sluit zich aan bij mediagroep Mediawan

Productiebedrijf Submarine sluit zich aan bij mediagroep Mediawan

18-04-2023 (17:34) - Economisch

De pan-Europese mediagroep Mediawan heeft de aankoop aangekondigd van een meerderheidsaandeel in het prijswinnende Nederlandse Submarine, dat internationale scripted series, speelfilms, animatie (voor kinderen en volwassenen) en documentaires ontwikkelt en produceert.

Submarine is een innovatief bedrijf, werkend op het vlak van meerdere genres en platforms, alle met een internationale focus. Het bedrijf is eigenaar van de grootste en bekendste animatiestudio in Nederland en produceert een groot aantal prijswinnende films en televisie series, in samenwerking met een netwerk van internationaal gevestigde schrijvers en regisseurs zoals Leonardo Fasoli (Gomorrah, ZeroZeroZero), Richard Linklater, Tommy Pallotta, Douglas Rushkoff en Hisko Hulsing (Undone).

House of Talent

Met de acquisitie bouwt Mediawan verder aan van haar “House of Talent” met Europese expertise en know-how, alle met een internationale focus. De nieuwe samenwerking zal de strategie van de Mediawan-groep versnellen als het gaat om opzetten van internationale co-producties, evenals het opbouwen van een sterke catalogus van IP’s die aantrekkelijk zijn voor grote cratieve talenten.

De overname van Submarine door Mediawan past goed bij de inspanningen van de groep om haar productiecapaciteiten te diversifiëren om zo de best mogelijke ondersteuning te bieden aan creatieve talenten in alle genres en gebieden.


 


Bureaus

Media

Marketing