Tellow gaat bankrekeningen en betaalkaarten aanbieden

Tellow gaat bankrekeningen en betaalkaarten aanbieden

24-08-2022 (09:13) - Economisch

Tellow kondigt aan betaalrekeningen (IBANs) en betaalkaarten aan te gaan bieden aan zzp’ers en microbedrijven in Nederland. Als first mover in Nederland gaat het boekhoudprogramma hiermee de strijd aan met challenger-banken zoals Revolut en N26, die naast bankdiensten juist boekhoudsoftware aan het ontwikkelen zijn om tot eenzelfde geïntegreerde oplossing te komen.
 

Van boekhouder naar neobank

Bankieren is noodzakelijk om boekhouden en belastingen verder te versimpelen voor ondernemers. Met eigen bankrekeningen krijgen gebruikers realtime-inzicht in transacties en kan de software bonnen en facturen automatisch koppelen. Dat kan met bestaande bankkoppelingen zoals PSD2 niet. Tellow zal verschillende bankrekeningen creëren voor haar gebruikers, waarmee geld gealloceerd wordt voor nog te betalen kosten vanuit toekomstige btw-aangiften, geschatte inkomstenbelasting en openstaande facturen. Daarnaast kunnen gebruikers programma’s activeren om automatisch te sparen of om een buffer voor inkomsten op te bouwen op een aparte rekening. Tellow werkt samen met een andere bank om deze diensten aan te bieden. 
 
De eerste rekeningen en bankpassen zullen volgend jaar op de markt verschijnen, stelt Thomas Vles, CEO van Tellow (foto rechts).

Bureaus

Media

Marketing