Two Chefs Brewing lost na succesvolle jaren gecrowdfunde lening af

09-08-2022 (15:01) - Economisch

In 2016 haalde het Amsterdamse biermerk Two Chefs Brewing in anderhalve maand drie ton op aan investeringen. Meer dan 200 mensen investeerden via het platform CrowdAboutNow in de plannen van de oprichters.
 
 

Waar de Two Chefs  in 2016 nog 250 duizend liter bier verkochten, verkopen ze nu 1 miljoen liter bier per jaar. Dat sinds 2017 gebrouwen wordt in hun eigen brouwerij in Amsterdam. Sanne Slijper, oprichter Two Chefs Brewing: “Met behulp van een eigen brouwerij is de hele keten van brouwen tot afvullen in eigen handen. Dit vinden we belangrijk, omdat we zo goed kunnen sturen op kwaliteit en smaak.” 
 

Nieuwe toekomstplannen

Door het afbetalen van de lening is bij de Amsterdamse bierbrouwer ruimte gekomen voor nieuwe plannen. De komende jaren ligt de focus op het stabiliseren van de kwaliteit van de bieren en het experimenteren met nieuwe smaken door de aanschaf van meer barrels. Daarnaast willen de oprichters investeren in nieuwe tanks om kortweg meer bier te kunnen brouwen.
 
“Het liefst groeien we onafhankelijk verder mét de crowd. Hun betrokkenheid en vertrouwen heeft ons de afgelopen jaren vooruitgeholpen.” Zo heeft het bedrijf in de coronaperiode uitstel gevraagd van terugbetaling aan investeerders, omdat hun inkomsten vanuit de horeca tijdens de lockdowns wegviel. “Dat iedereen hiermee akkoord ging gaf ons een heel warm gevoel. En bewijst voor ons de waarde van een betrokken investeerdersachterban. Om de verdere groei van Two Chefs Brewing te financieren willen we daarom binnenkort met een nieuwe ronde crowdfunding aan de slag.” 
 
Foto: ondernemers van Two Chefs Brewing Sanne Slijper en Martijn Disseldorp
 

Bureaus

Media

Marketing