Young Business Award nu op RTL met 1 miljoen euro voor de winnaar

20-12-2021 (09:11) - Economisch

Voor de winnaar van de Young Business Award 2022 ligt 1 miljoen euro aan investeringsgeld klaar. De 4 voorrondes plus finale worden op RTL-Z en Videoland uitgezonden. 
 
Niels Palmers, al bij de eerste editie in 2014 van de partij, runt samen met zijn compagnons Thomas Nauw en Roy Rocks de Young Business Award (YBA) alsof het een startup is. Elk jaar moet het daarom beter, groter en anders. 
 

Voorwaarden

Binnen het format van de YBA zijn er in elk geval twee grote veranderingen: uitzendingen via RTL Z, Videoland en een investeringssom van 1 miljoen euro voor de winnaar. Een derde verandering is dat de YBA min of meer is doorgegroeid van een contest voor startups naar een wedstrijd voor scale-ups. De deelnemers zijn tussen de nul en acht jaar geleden opgericht, maar hebben al vaak al een flinke waarde en miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.
 
Aan de investeringspot van 1 miljoen euro hangen wel een paar voorwaarden. De 1 miljoen euro is een investering, die de winnaar kan helpen nieuwe stappen te zetten. Palmers: ,,Misschien moet de winnaar daarvoor wel 1 of 2 procent van de aandelen afstaan. De winnaar moet dat ook willen. Daarover worden naderhand goede afspraken gemaakt. Het is net als bij Dragon’s Den, ook daar worden de financiële afspraken na de uitzending precies uitgewerkt.’’
 

Afscheid Jort Kelder

Bij de YBA-editie van 2022 wordt afscheid genomen van presentator Jort Kelder. ,,Het voelt als het afscheid van je kritische maatje. Jort heeft veel positiefs bijgedragen aan de YBA en ook zijn netwerk voor ons ingezet. We waren het liefst met hem doorgegaan, maar ja, Jort is presentator geworden bij Op1.’’ De consequentie van dit werk is dat hij niet voor een andere omroep mag presenteren. Palmers: ,,Dat is jammer, want Jort hield ons scherp. Contractueel is het daarom helaas niet mogelijk om Jort bij de Young Business Award betrokken te houden.” 
 

  


Bureaus

Media

Marketing