Dutch Game Garden sluit de deuren in januari

Dutch Game Garden sluit de deuren in januari

08-09-2024 (15:42) - Gaming

De Dutch Game Garden in Utrecht verdwijnt. Het is een plek waar gamebedrijven naartoe gingen voor begeleiding, workshops krijgen en ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten. Vanaf 1 januari is dat voorbij.

Daarmee verliest Nederland een "pilaar" van de game-industrie, liet algemeen directeur Martine Spaans van brancheorganisatie Dutch Games Association het ANP weten. "Voor mensen die een studio starten was DGG de eerste instantie waar je aanklopte. Daar zat zo veel kennis."

Afhankelijk van subsidies

DGG draait op subsidies. Doordat een regeling van de provincie Utrecht verandert, komt de huidige subsidie te vervallen. Er komt wel een nieuwe regeling met andere voorwaarden, maar Dutch Game Garden ziet daar geen mogelijkheden in en wil daar geen aanvraag voor doen. Doorgaan zonder die subsidie vindt de organisatie onverantwoord, omdat de begroting dan niet meer sluitend is.

Game-ontwikkelaar Matthijs van de Laar: "Er is gewoon geen support voor games in Nederland en dit is daar het ergste voorbeeld van." Volgens de ontwikkelaar is het in buurlanden België en Duitsland beter geregeld met fondsen en broedplekken. 

Jan-Pieter van Seventer, algemeen directeur: “In de komende maanden zullen verschillende reguliere activiteiten, zoals de succesvolle Netwerklunches, gewoon doorgaan. We bedanken al onze partners, medewerkers, bedrijven en de hele game community voor hun steun en vertrouwen gedurende al die jaren.”


NOS, Dutch Game Garden