Nederland is met E-Grounds nieuw esports platform rijker

30-08-2022 (10:35) - Gaming


Wereldwijd trekt esports miljoenen toeschouwers en duizenden spelers, waarbij de focus ligt op de top mee in de meest interessante toernooien. Daar komt verandering in met de lancering van E-Grounds. Een nieuw platform gericht op mainstream spelers en gamers, waarbij spelers met de ambitie prof kunnen worden. 
 
De afgelopen jaren is esports in een stroomversnelling gekomen, mede geholpen door COVID-19 waar sociaal contact belangrijker dan ooit was. Om echter de beste en meest professionele ervaring te krijgen moet je vooral naar het buitenland kijken. In Nederland is de scene immers (in veel gevallen) net uit de startblokken, vaak onnodig ingewikkeld en niet altijd even goed georganiseerd. De komst van E-Grounds zet de complete markt op zijn kop. Het platform is gericht op mainstream spelers en gamers, waarbij spelers met de ambitie prof kunnen worden.

 

E-Grounds is een laagdrempelig platform en zich richt zich op gamers die (nog) geen top esporters zijn maar wel graag free-to-play games als Fortnite, League of Legends, Valorant en Rocket League spelen. E-Grounds is ook de plek waar ambitieuze spelers terecht kunnen om nog beter te worden en in contact te komen met gelijkgestemden en sponsoren. Een kweekvijver voor aanstormend talent, die binnen een jaar kunnen veranderen van lokale held tot nationaal kampioen.
 

Digitale hangout

Het nieuwe platform faciliteert vanaf 26 september doorlopende competities vanuit een lokaal recreatief amateurniveau tot aan de landelijke top. De recreatieve gamer wil serieus meedoen in esports en zoekt tegelijkertijd uitdaging, opbouw, waardering en connectie. Zaken waar E-Grounds op inspeelt. Het nieuwe platform doet meer dan matchmaking, het is ook een digitale hangout voor gamers waar verbinding centraal staat. Dat gebeurt zowel on- als offline met pop-up events en in de toekomst vaste locaties door heel Nederland.
 

Speler Is De Baas

Naast het competitiesysteem van E-Grounds kunnen gebruikers zelf ook wedstrijden en competities creëren. Hier is de gamer de baas als het gaat om lengte en verdere invulling. Belangrijk hier is de mobiele E-Grounds-app. Deze digitale companion fungeert voor het doorgeven van de behaalde resultaten, de spelgeschiedenis en bevat natuurlijk alle wedstrijdschema’s.
 

Unieke Kansen

E-Grounds is veel meer dan een esports-aanbieder. Het biedt bedrijven en verenigingen de mogelijkheid om op een transparante, geloofwaardige en doeltreffende manier aansluiting te krijgen met de traditioneel lastig te bereiken doelgroep (12-35 jaar). Ook geeft het onbeperkte mogelijkheden aan exposure voor het bedrijfsleven en bereik voor adverteerders.
 
Team Achter De Schermen
Om alle ambities te realiseren beroept het E-Grounds-team zich op flink wat ervaring. De oprichters Jorge van der Heijden en Thierry Thomasse zijn creatieve duizendpoten met successen in de wereld van televisie, YouTube, Branding, Telecom, Streaming, Data en Media. Partner Jorik Heerkens, met een verleden als professioneel pokerspeler en iOS developer, neemt de benodigde technische kennis met zich mee. Hij is gewend buiten de gebaande paden te reizen, wat bij een innovatief platform als E-Grounds onmisbaar is. Samen willen ze competitief gamen een boost geven, en alle Nederlandse gamers de kans geven om lokale held of nationale kampioen te worden.
 
De pre-registraties starten 13 september, en op 26 september start de eerste competitie.