Philips Hue krijgt nieuwe verlichtingsproducten voor gaming en muziek

01-09-2022 (13:13) - Gaming

Signify brengt een nieuwe reeks slimme verlichtingsproducten en -functies van Philips Hue op de markt. Het gaat onder andere om een gradient lightstrip voor de PC om de lichtervaring bij gaming en muziek nóg spectaculairder te maken.
 
De gradient lightstrips zijn - zoals we kennen van Philips Hue - ontworpen om verlichting zo slim mogelijk te laten inspelen op datgene waar jij mee bezig bent. En zeker met gaming kun je met het juiste licht op het juiste moment een hele andere beleving creëren. De lightstrips produceren meerdere kleuren licht tegelijk en creëren daarmee een kleurverloop die natuurlijk in elkaar overvloeit. Wanneer er actie op het scherm plaatsvindt, licht de lightstrip op. De strips plaats je aan de achterkant van je monitor. Zet je de monitors dicht bij de muur, dan ontstaat er een halo-effect. De lightstrips zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten en zijn flexibel genoeg om zowel op rechte als gebogen monitoren te bevestigen.
 

Instellen van scènes en synchronisatie

Door Philips Hue's samenwerking met CORSAIR kun je de CORSAIR iCUE gebruiken om scènes in te stellen op Philips Hue-lampen in de gamingruimte. Ze worden daarbij gesynchroniseerd met de CORSAIR RGB-gamingrandapparatuur. Dat doe je door middel van de Hue-app: die vervangt de huidige, mobiele sync-app. Ook krijgt de Hue-app een nieuwe aanwezigheidsautomatisering-functie.
 
Daarnaast maken Philips Hue en Samsung het synchroniseren van lampen met muziek beschikbaar op nog meer apparaten dankzij de SmartThings-app van Samsung.