PSV tekent Team Gullit’s wereldkampioen Manuel Bachoore

03-11-2023 (11:37) - Gaming

Esports-academie Team Gullit en de esports-tak van PSV gaan een samenwerking aan. Daarmee haalt PSV Emre Yilmaz en wereldkampioen Manuel Bachoore in huis voor het komende eDivisie-seizoen. 

Manuel Bachoore won in het vorige seizoen de eDivisie-schaal, door met zijn oude ploeg Vitesse de finales te winnen. Daarnaast had de speler afgelopen zomer de wereldtitel FIFA 23 in Riyad. Ook Emre Yilmaz had een enorm sterk seizoen. Hij won de cup de FIFA 23 Champions League in Istanbul.

Team Gullit Manager Maarten Sonneveld: ‘Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met PSV. De afgelopen twee seizoenen hebben wij de eDivisie gewonnen. Met Manuel en Emre als duo van wereldklasse gaan wij met PSV voor de derde titel op rij.’ Emre Yilmaz en Manuel Bachoore vormen samen met het huidige teamlid, Ali Riza Aygün, het trio dat PSV Esports vertegenwoordigt in de eDivisie.

Tickets voor WK en eChampions League via eDivisie

Via de eDivisie kunnen spelers zich kwalificeren voor zowel het wereldkampioenschap als de eChampions League. Het winnende duo in de eDivisie verovert twee tickets voor het WK en voor de eChampions League. Daarnaast krijgt het zilveren team ook twee tickets om mee te dingen voor de cup met de grote oren.