Jubileumjaar Kinderpostzegelactie van start met Prinses Margriet

Jubileumjaar Kinderpostzegelactie van start met Prinses Margriet

25-09-2024 (11:57) - Inclusiviteit

De Kinderpostzegelsactie is weer van start en bestaat honderd jaar! Om dit te vieren is er een speciale interactieve zegel gelanceerd: via een QR-code kan je een persoonlijke videoboodschap opnemen en versturen.

Op de St. Josephschool in Leiden, de stad waar Kinderpostzegels gevestigd is, onthulde Prinses Margriet de zegel waarmee 130.000 kinderen deze week in het hele land langs de deuren gaan. Kinderen van de basisschool stelden de Prinses vragen en zongen voor haar het lied Superkracht, dat samen Kinderen voor Kinderen en Armin van Buuren gemaakt is ter ere van het 100-jarig bestaan. 

Op de interactieve zegel, die door PostNL wordt uitgegeven, staat een trampoline afgebeeld. Deze staat symbool voor het vangnet en de springplank die veel kinderen in moeilijke situaties missen. Naast de kinderpostzegels zijn er aan de deur en online ook producten als een shopper, een pleisterblikje en diverse kaarten die zijn ontworpen door kaartenpartner Hallmark verkrijgbaar. Een eenmalige donatie doen is eveneens mogelijk.

De interactieve 2024-zegel

 

 

 

 

 

Hulp is nodig

De steun voor Kinderpostzegels is belangrijker dan ooit: ruim 230.000 kinderen in Nederland leven op dit moment in armoede, en 1 op de 4 kinderen heeft te maken met een ouder die worstelt met verslaving of psychische problemen. Daarnaast ontvangt 1 op de 8 kinderen jeugdhulp.

'Gebrek aan een stevig vangnet heeft aanzienlijke gevolgen voor hun ontwikkeling, vertelt Sophie Vriends, directeur Kinderpostzegels. 'Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie bieden we directe hulp, zoals schoolbenodigdheden, een veilige plek of juist liefdevolle aandacht in de vorm van een maatje. Ook ondersteunen we programma's die hen helpen om weerbaarder te worden en hun mogelijkheden te vergroten. Dankzij de inzet van hun leeftijdgenoten kunnen wij ervoor zorgen dat honderdduizenden kinderen de kans krijgen om zich op een gezonde manier te ontwikkelen'.