Le Guess Who? start initiatief met tickets voor mensen met een laag inkomen

Le Guess Who? start initiatief met tickets voor mensen met een laag inkomen

09-05-2024 (16:45) - Inclusiviteit

Van 7 tot en met 10 november keert het internationale muziekfestival Le Guess Who? terug naar Utrecht met programmering van artiesten van over de hele wereld. Dit jaar start het festival een pilot met tickets voor mensen met een laag inkomen.

Het initiatief is speciaal voor degenen voor wie het anders niet mogelijk is om naar het festival te gaan. Met deze pilot stelt Le Guess Who? dagkaarten beschikbaar waarvoor bezoekers zelf kunnen bepalen wat ze kunnen betalen.

Le Guess Who? werkt al samen met U-pas, voor korting voor mensen met een laag inkomen uit Utrecht, en CJP, voor korting voor Nederlandse jongeren. De nieuwe pilot is een volgende stap in het verder toegankelijk maken van het festival voor een breed publiek.

Barry Spooren, Hoofd Marketing en Communicatie: “Dit initiatief komt voort uit het feit dat we horen dat de prijs één van de grootste drempels is voor mensen om het festival te bezoeken. Dit initiatief is volledig gebaseerd op vertrouwen en openheid. Le Guess Who? staat voor het ontdekken van nieuwe geluiden en mensen bij elkaar brengen door middel van muziek. We willen mensen die het festival graag willen bezoeken, maar niet over de financiële middelen beschikken, de mogelijkheid geven dit wel te kunnen doen.”

De aanmeldingen voor deze tickets gaan open op woensdag 8 mei. Tickets worden vanaf juni verzonden, totdat ze uitverkocht zijn. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden via www.leguesswho.com/celebrate-together.