Zo worden rolgordijnen op maat gemaakt

21-01-2022 (16:07) - Lifestyle

Iets wat enorm populair is tegenwoordig, zijn rolgordijnen op maat. En dat is natuurlijk niet zomaar zo. Het heeft meerdere voordelen om voor rolgordijnen op maat te kiezen. Er wordt steeds vaker gekozen voor maatwerk. Op maat gemaakte keukens of bijvoorbeeld op maat gemaakte meubels: het is haast niet meer weg te denken uit interieurs. Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie, zou je dan ook zeker kunnen nadenken over rolgordijnen op maat. Maar hoe worden deze gordijnen nou eigenlijk gemaakt? Wij vertellen je er meer over!
 

Bediening bepalen

Mocht je kiezen voor rolgordijnen op maat voor in huis, krijg je zelf de kans om de bediening hiervan te kiezen. Je zit dus niet standaard al vast aan trekkoordjes, je hebt hierin zelf de keuze. Tegenwoordig zijn er veel luxe mogelijkheden hiervoor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandschakelaar, maar ook voor een tablet of smartphone. Deze worden vaak ingezet bij elektrische rolgordijnen. Jouw wensen staan centraal bij op maat gemaakte rolgordijnen, dus jij bepaalt. Je kunt jezelf hier natuurlijk ook altijd in laten adviseren als je hier twijfels over hebt. Ben je benieuwd naar een betrouwbare aanbieder voor rolgordijnen op maat? Dan kun je zeker even kijken bij Somfy België.
 

De stof bepalen

Bij rolgordijnen op maat is het ook aan jou om de stof te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterende stof, lichtdoorlatende stof of transparante stof. Een verduisterende stof wordt vaak gekozen voor bijvoorbeeld de slaapkamer. In de slaapkamer wil je natuurlijk wel dat het goed donker is als je gaat slapen. Door rolgordijnen op maat past alles perfect bij jouw raampartij, waardoor er geen kiertjes licht meer binnengelaten worden. Het wordt door de verduisterende stof dus enorm goed donker gemaakt in de ruimte, waardoor jij optimaal van je nachtrust kunt genieten.
 
Naast een verduisterende stof zou je ook kunnen kiezen voor een lichtdoorlatende stof.
Hiermee behoud je de sfeer van natuurlijk zonlicht, maar beperk je de inkijk in huis. Tenslotte kun je nog kiezen voor een transparante stof bij rolgordijnen op maat gemaakt. Als je kiest voor een transparante stof kun je fel zonlicht afzwakken, maar krijg je nog wel voldoende licht naar binnen.
 

Laten aansluiten bij je interieur

De bedieningsmethode en de stof uitgekozen? Dan kun je gaan nadenken over de volgende stap: het laten aansluiten bij je interieur. Bij rolgordijnen op maat kun jij helemaal zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Je hebt hierbij de keuze uit talloze kleuren en afwerkingen, waardoor je iets kunt kiezen dat echt goed bij de rest van je interieur past. Je kunt er op deze manier dus een mooi geheel van maken.
 
Als je van plan bent om te kiezen voor rolgordijnen op maat voor in huis, kun je met bovenstaande punten rekening houden. De gordijnen worden dus echt gemaakt aan de hand van jouw wensen en behoeften, wat enorm fijn is. Jij bepaalt en zo kun je ervoor zorgen dat het perfect bij jouw woning past. Als jouw huidige raamdecoratie nodig aan vervanging toe is, is dit dus zeker iets om over na te denken!