Beddenmaker FreshBed sluit deal met Amerikaanse retailgigant

Beddenmaker FreshBed sluit deal met Amerikaanse retailgigant

22-06-2022 (10:24) - Marketing

De Nederlandse innovatieve beddenfabrikant FreshBed heeft een miljoenenovereenkomst gesloten met de Amerikaanse retailgigant RH voor de exclusieve verkoop van zijn gepatenteerde slaapsysteem in de Verenigde Staten en Canada.
 
Het beursgenoteerde RH is gespecialiseerd in luxueuze en vernieuwende lifestyleproducten voor woninginrichting en heeft een jaaromzet van bijna 4 miljard dollar. Niet eerder gaf een Amerikaans bedrijf een Europees beddenmerk zo’n prominente plek in het assortiment. FreshBed is nu aanwezig in meer dan 60 showrooms van RH in Amerika en Canada. Het FreshBed dat aangeboden wordt is het topmodel van 33.000 dollar. Het Nederlandse bedrijf heeft inmiddels meer dan 300 slaapsystemen geleverd aan de Amerikaanse retailer.
 

Slaapkwaliteit verbeteren

Ondernemer Barry van Doornewaard startte FreshBed Company in 2011 met de gedachte om de slaapkwaliteit te verbeteren. FreshBed is een innovatief slaapsysteem dat tijdens de slaap zorgt voor de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid en voor een optimale luchtkwaliteit. Dat gebeurt via een gepersonaliseerd thermo-gereguleerd microklimaat met individuele temperatuurinstelling, active airflow technology en luchtzuivering via een medisch HEPA-filter.
 
De technologie van FreshBed is gebaseerd op onderzoek van de wetenschapper Roy Raymann. Hij ontdekte dat vooral een juiste en constante huidtemperatuur de diepe slaap vergaand verbetert en de kans op ’s nachts wakker worden minimaliseert. FreshBed kan de diepe slaap met vijftig procent verbeteren.
 

Bureaus

Media

Economisch