Dille en Kamille sluit winkels op Black Friday

29-09-2022 (14:56) - Marketing

Op 25 november 2022 is het Black Friday. Maar in plaats van met speciale aanbiedingen te gooien, startte Dille & Kamille in 2018 de 'Green Friday' als tegenreactie. Dit jaar sluit Dille & Kamille de winkeldeuren tijdens Black Friday en roept andere winkels op hetzelfde te doen. 

Op de dag dat consumenten wereldwijd met kortingen en acties worden bestookt om maar zoveel mogelijk te kopen, wil Dille & Kamille juist extra aandacht vragen voor de natuur. Daarom sluit het bedrijf op vrijdag 25 november alle winkels én de webwinkel, en doen de medewerkers van Dille & Kamille vrijwilligerswerk. Ook de klanten van Dille & Kamille worden gevraagd om op Green Friday de natuur een handje te helpen in plaats van te gaan winkelen.

Impact Green Friday

In 2018 startte Dille & Kamille samen met Trees for All met Green Friday. Veel retailers hebben sindsdien ook Black Friday vervangen door Green Friday. Hans Geels – Algemeen Directeur: ‘Het zou fantastisch zijn als mede-retailers hetzelfde doen en ook de deuren gesloten houden. Op deze manier zal de impact van Green Friday, om minder en/of bewust te consumeren, nog groter zijn.’


Bureaus

Media

Economisch