GoodHabitz lanceert online persoonlijke assessments

29-09-2022 (15:32) - Marketing

GoodHabitz, het platform voor online leren, breidt hun productportfolio uit met online assessments. Deze online zelftesten bieden organisaties de mogelijkheid om medewerkers zelfinzicht te geven in hun persoonlijkheid, competenties en vaardigheden. Met de resultaten uit de test kunnen zij direct aan de slag met hun verdere ontwikkeling door middel van de aansluitende online trainingen. 

GoodHabitz gelooft erin dat persoonlijke ontwikkeling begint met het stellen van de juiste vragen. De online testen van GoodHabitz assessments stellen vragen om medewerkers zelfinzicht te geven op thema’s als identiteit, capaciteiten, vaardigheden en vitaliteit. Denk hierbij aan testen als: Teamrollen, Communicatiestijlen en Werkgeluk. 

Fun en snel

Freek van Laarhoven, Product Manager Assessments: “Na elke ingevulde assessment krijg je een persoonlijk rapport gepresenteerd waarin de resultaten op een laagdrempelige en concrete manier worden uitgelegd. Met deze nieuwe inzichten kan een student vervolgens meteen effectief en doelgericht werken aan eventuele aandachts- en verbeterpunten met behulp van een van de aanbevolen trainingen.

Onze testen zijn leerzaam, fun, snel en hélemaal GoodHabitz. De online assessments zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gevalideerd, wat ze professioneel en betrouwbaar maakt. Alles met als doel om medewerkers effectief aan de slag te laten gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.”

Efteling als eerste aan de slag

Marlieke van de Laar, Team Lead HR Efteling: “Bij de Efteling vinden we onze collega’s het allerbelangrijkst. Zij maken immers elke dag het verschil voor onze gast. Dát hoeven we ze niet te leren. Wanneer collega’s zich verder willen ontwikkelen, helpen we ze graag. De assessments zijn een fijn hulpmiddel als startpunt voor verdere persoonlijke ontwikkeling."

 


Bureaus

Media

Economisch