Hertog Jan introduceert bier waar je de tijd voor neemt

05-06-2023 (16:40) - Marketing

Hertog Jan introduceert een nieuw bier in de Nederlandse supermarkt. De Grand Pilsener is de eerste nieuwe pilsener variant die de Limburgse brouwerij op grote schaal op de markt brengt.

Er wordt langer de tijd genomen om het bier te lageren, daarom staat ‘tijd’ centraal als het belangrijkste ingrediënt van de Grand Pilsener. Het bier is gebrouwen onder leiding van meesterbrouwer Micha Peute en is iets donkerder dan de originele pilsener.

Speciaalbier met doordrinkbaarheid

Hertog Jan stelt dat de Grand Pilsener een toegankelijke pilsener is waar je meer de tijd voor neemt. De brouwerij wil de smaak van speciaalbier combineren met de doordrinkbaarheid van een pils. Meesterbrouwer Micha Peute: “Het langer laten lageren van het bier zorgt ervoor dat de smaken versterken en beter met elkaar harmoniseren. Dat werkt ook zo op culinair gebied, denk bijvoorbeeld eens aan een dry aged beef; daarbij zorgt de tijd voor diepere en uitgesproken aroma’s. De Grand Pilsener smaakt naar die extra “touch” die bourgondische Limburgers gewend zijn om toe te voegen aan gewone momenten. Het is een indrukwekkend, maar toegankelijk bier dat een alledaags moment nét dat beetje extra geeft.”

Verkrijgbaarheid

De Hertog Jan Grand Pilsener (5,7%) ligt vanaf 5 juni in de meeste Nederlandse supermarkten en is ook in de horeca te bestellen. Daarnaast is het bier ook verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en online


Bureaus

Media

Economisch