Refurbed verbreedt aanbod met huishoudelijke apparatuur

29-09-2022 (10:54) - Marketing

Refurbed, online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten, biedt in Nederland een nieuwe productcategorie aan met refurbished huishoudelijke apparatuur en keukenapparatuur. Mede-oprichter Kilian Kaminski: “Het is ons doel om van refurbished elektronica de norm te maken in ieder huishouden."

Naast onder andere laptops, telefoons, smartwatches en headphones zijn nu ook huishoudelijke producten zoals robotstofzuigers, espressomachines en blenders toegevoegd aan het assortiment. Refurbed wil daarmee een  grotere bijdrage leveren aan een duurzame economie. Door producten en onderdelen na gebruik een tweede leven te geven, wil Refurbed de hoeveelheid e-waste terugdringen en de verspilling van grondstoffen tegengaan.

Refurbished de norm in ieder huishouden

Kilian Kaminski, één van de drie oprichters van Refurbed: “Het is ons doel om van refurbished elektronica de norm te maken in ieder huishouden. De uitbreiding naar huishoudelijke apparatuur is daarmee een logische stap. Ook in deze categorie staat voorop dat we consumenten het vertrouwen willen geven dat een refurbished apparaat net zo goed werkt als een nieuw apparaat, en dat het daarbij een veel duurzamere keuze is.”

EUREFAS

Refurbed is aangesloten bij de EUREFAS (de European Refurbishment Association). De vereniging zet zich in voor een betrouwbare industrie voor refurbished producten door kwaliteitsrichtlijnen voor de gehele branche op te stellen. Daarmee willen zij het vertrouwen van de consument in refurbished elektronische apparaten vergroten en twijfels over kwaliteit wegnemen.


Bureaus

Media

Economisch