Rembrandt Heritage Foundation stelt Nachtwacht in 8000 digitale stukjes (NFT’s) beschikbaar

Rembrandt Heritage Foundation stelt Nachtwacht in 8000 digitale stukjes (NFT’s) beschikbaar

10-08-2022 (16:02) - Marketing

Binnenkort kan iedereen een digitaal stukje van De Nachtwacht bemachtigen. Dit kondigen de Rembrandt Heritage Foundation en HODL Finance aan, vlak voor de eerste sterfdag van de wereldwijd bekende Rembrandt-expert, Prof. Dr. Ernst van de Wetering.
 
De Nachtwacht wordt verdeeld in 8.000 stukjes die vervolgens in de vorm van NFT’s (non-fungible tokens), een digitaal eigendomscertificaat, beschikbaar worden gesteld aan geïnteresseerden. Men wordt hiermee niet alleen eigenaar van een eigen stukje van De Nachtwacht, maar tevens oprichter van het later te openen MetaRembrandt Museum. Dit is een digitaal museum en de enige plek ter wereld waar alle schilderijen van Rembrandt van Rijn geremasterd, digitaal optimaal gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat van de werken, en in hoge definitie te zien zijn.
 
Met dit initiatief wil The Rembrandt Heritage Foundation, ter nagedachtenis aan Ernst van de Wetering, de collectie van Rembrandt voor eeuwig bewaren en toegankelijk maken voor toekomstige generaties.
 
Voor meer informatie en het inschrijven om een stukje van De Nachtwacht te bemachtigen: www.metarembrandt.com
 
 
Foto links: een NFT van De Nachtwacht. Foto rechts: Prof. Dr. Ernst van de Wetering © The Rembrandt Heritage Foundation

 


Bureaus

Media

Economisch