Station Amsterdam Centraal heeft primeur met nieuwe Bruna

30-11-2023 (15:40) - Marketing

Vandaag is in de IJ-hal, de entree aan de IJ-zijde, op station Amsterdam Centraal de eerste nieuwe Bruna-winkel geopend. In 2024 volgen nog dertien nieuwe Bruna’s op stationslocaties. Het totaal aantal Bruna-winkels in Nederland groeit hiermee tot bijna 300.

Bruna maakt sinds 2020 onderdeel uit van de Audax groep en heeft een grote landelijke merkbekendheid. Dankzij het vernieuwde partnership met NS Stations krijgt Bruna meer zichtbaarheid op high traffic locaties. De winkels zelf profiteren onder meer van de landelijke (merk)campagnes en de aanvullende dienstverlening, zoals click & collect, via bruna.nl.

Speciale inrichting

De nieuwe Bruna-winkel op Amsterdam Centraal is speciaal samengesteld voor de stationsbezoeker: zowel reizigers als buurtbewoners. Door middel van navigatie, zelfscankassa’s en een servicebalie kan de bezoeker een keuze maken overeenkomstig zijn of haar servicebehoefte. Via digitale schermen worden de nieuwste aanbiedingen en inspiratie overgebracht. Daarbij draait alles uiteraard om een uitgebalanceerd assortiment van lees- en cadeauproducten.

Lezen en reizen

Marnix Lutken, manager Eigen Winkels Audax Retail: “We zijn erg trots op het eerste concrete resultaat van de geprolongeerde samenwerking met NS Stations. Nu begint niet alleen een goed verhaal bij Bruna – conform onze slogan – maar ook een goede reis! We zijn ervan overtuigd dat de twee bekende merken Bruna en NS elkaar zullen versterken.”

 

Anne-Maartje Ordelman, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations: “Lezen en reizen met de trein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goed aanbod van uiteenlopende literatuur, reis- en studieboeken, tijdschriften en cadeaus zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod voor onze reizigers. Wij zijn dan ook blij dat Bruna maar liefst veertien nieuwe vestigingen opent die over de grote stations in het land zijn verdeeld. We zijn heel benieuwd naar de eerste ervaringen van de winkel op Amsterdam Centraal!”


Bureaus

Media

Economisch