Team Lewis presenteert de 23 marketingtrends van 2023

20-01-2023 (11:42) - Marketing

Op het gebied van marketing en communicatie zijn duurzaamheid, diversiteit en technologische ontwikkelingen komend jaar de sleutels tot succes. Dat blijkt uit het jaarlijkse trendrapport van wereldwijd marketingbureau TEAM LEWIS. Van nano-influencers tot shoppen in de metaverse: TEAM LEWIS blikt vooruit op de belangrijkste marketing- en communicatietrends voor 2023.

“We zien groeiende behoefte aan strategisch advies binnen verschillende thema’s zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid”, zegt Vera Kops, Vice President Benelux & Consumer EMEA bij TEAM LEWIS. “We bevinden ons in een uitdagende periode die nieuwe kansen biedt. Zo zien we technologische ontwikkelingen versnellen en bedrijven moeten leren om hierop in te spelen. Wij hebben een blijvende, adviserende rol om campagnes zo creatief en strategisch mogelijk uit te voeren.”

Metaverse biedt eindeloos veel kansen

Van een virtuele winkel waar je online kleding kunt passen tot het organiseren van een virtueel event: de mogelijkheden om de metaverse in te zetten voor marketingdoeleinden zijn eindeloos. Zo kunnen klanten elkaar virtueel ontmoeten, wat nieuwe data oplevert over klantgedrag en biedt het kansen voor een nieuwe manier van adverteren. De metaverse is dan ook niet meer weg te denken en zal in 2023 nog meer toepassingen krijgen.

Nano-influencers veroveren de wereld

Telde je vroeger als influencer pas mee als je honderdduizenden volgers had, dat is in 2023 helemaal anders. Kleinere, authentieke influencers (tot 10K volgers) geven de consument meer vertrouwen en zorgen dus voor kwalitatievere impact.

Groen, groener, groenst

Verduurzaming blijft een hot topic. De vraag naar ‘groene’ producten en diensten blijft stijgen en daarnaast wil de consument ook weten hoe een product gemaakt wordt. Dat vraagt om transparantie in de toeleveringsketens. De consument wordt hier steeds kritische op en zal gaan vergelijken waardoor duurzaamheid naast prijs en beschikbaarheid een serieuze component wordt in het aankoopproces.

Download hier het volledige '23 Trends to Expect in 2023' rapport.  


Bureaus

Media

Economisch