Virtueel vuurwerk steunt goede doelen

27-12-2020 (15:08) - Marketing

Jaarlijks geven Nederlanders ongeveer zeventig miljoen euro uit aan vuurwerk. Door het landelijk verbod kunnen mensen dit jaar geen vuurwerk kopen. Om toch iets goeds te doen met de uitgaven die normaal naar vuurwerk gaan, biedt Supergoedvuurwerk.nl een sympathiek alternatief in de vorm van een webshop met virtueel vuurwerk. Kopers doen hiermee direct een donatie aan het goede doel. In ruil daarvoor ontvangt de donateur een spectaculaire online vuurwerkshow voor oudjaar op zijn beeldscherm. En de aangesloten goede doelen ontvangen een belangrijke bijdrage.
 

Virtuele vuurwerkpakketten

De Healthy Cracker, The Final Lockdown, of een 2000-klapper. Zomaar wat namen van pakketten die je kunt bestellen via de webshop van Supergoedvuurwerk.nl. In de webshop vind je virtuele vuurwerkpakketten in alle soorten en maten, van losse vuurpijlen tot fonteinen. Het vuurwerk is speciaal voor Supergoedvuurwerk.nl geanimeerd en wordt steeds grootser naarmate de pakketten duurder zijn.
 
Op oudejaarsdag brengen alle kopers hun virtuele vuurpijlen en fonteinen tot ‘ontploffing’ via social media, om zo een virtuele vuurwerkshow te ontketenen op alle mobiele telefoons en beeldschermen. Door het bestellen van dit virtuele vuurwerk doe je meteen een donatie aan de deelnemende goede doelen. Vandaar de naam: Supergoed Vuurwerk. De deelnemende goede doelen zijn Stichting Vluchteling, Simavi, HandicapNL, Stichting Aap en Nationaal Fonds Kinderhulp. De opbrengsten worden naderhand gelijkmatig verdeeld over de doelen.
 

Sympathieke actie voor goede doelen

Met het verbod op evenementen ging er een streep door alle sponsorlopen, jaarmarkten en benefietconcerten. Daardoor zijn veel goede doelen het afgelopen jaar inkomsten misgelopen. “Dat verlies in opbrengsten maak je in een jaar niet meer goed", zegt Chantal van Gool, Hoofd Fondsenwerving Kinderhulp. “En dat terwijl we niet minder hulpaanvragen krijgen.” Om hen een extra steuntje in de rug te geven, bedacht een aantal creatieven een ludiek idee om geld voor ze op te halen. Met virtueel vuurwerk ga je toch nog knallend het nieuwe jaar in. “En door te doneren, begin je 2021 met een ‘supergoed’ gevoel”, aldus de initiatiefnemers.
 

Social media laten ontploffen

Op 31 december brengen kopers hun virtuele vuurpijlen en fonteinen tot ‘ontploffing’ op social media. Dieuwertje Blok, ambassadeur van Simavi: “Het is een heel mooi initiatief om met dit digitale vuurwerk zoveel mogelijk donaties op te halen voor Simavi en de andere goede doelen. Laat het een positief begin zijn van 2021. En door het massaal te delen via social media, zorgen we ervoor dat het internet op oudejaarsavond ontploft!”

Supergoedvuurwerk.nl is een initiatief van Better Together Agency, Wink Amsterdam en The X Company. Om dit project gezamenlijk te kunnen uitvoeren is ‘Stichting Wereldverbeteraars’ opgericht. De opbrengst wordt verdeeld onder de vijf deelnemende goede doelen: Stichting Vluchteling, Simavi, HandicapNL, Stichting Aap en Nationaal Fonds Kinderhulp.

De virtuele vuurwerkproducten zijn vanaf 24 december te koop via de webshop op www.supergoedvuurwerk.nl
 

Bureaus

Media

Economisch