Afscheid van de stem van Hans Hogendoorn bij NOS Met het Oog op Morgen

Afscheid van de stem van Hans Hogendoorn bij NOS Met het Oog op Morgen

17-03-2024 (19:04) - Media

Hans Hogendoorn was zaterdagavond voor het laatst te horen als stem van NOS Met het Oog op Morgen. De 76-jarige Hogendoorn stopt na 48 jaar en draagt het stokje over aan Hanneke de Jonge. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in de studio.

Hogendoorn was vanaf de eerste uitzending van Met het Oog op Morgen te horen, waardoor hij onlosmakelijk verbonden blijft aan het radioprogramma. Begin dit jaar werd via een publiekswedstrijd een nieuwe stem gezocht. Er kwamen bijna 7200 inzendingen. Hogendoorn was verrast door het hoge aantal inzendingen. "Met grote verbazing keken we naar de cijfers die alleen maar opliepen de eerste week."

Uiteindelijk koos de jury Hanneke de Jonge als de nieuwe stem van het radioprogramma. Zij is sinds zondag 17 maart dagelijks te horen.

Volgens hem bouw je als luisteraar een band op met het stemgeluid op de radio. "Dat is iets heel intiems. Dat kun je niet uitleggen aan iemand anders. Maar je wilt het wel heel vaak horen. En volgende week zet je dat ding weer aan en in dit geval zetten mensen 'm elke avond aan."

Aan het eind van de uitzending van 16 maart had hij een boodschap die hij de luisteraars wilde meegeven: "Blijf luisteren naar de radio en zet de tv uit." 


NOS

Bureaus

Marketing

Economisch