Allereerste Donald Duck voor blinde kinderen

24-05-2018 (15:54) - Media

Donald Duck Weekblad, Stichting Dedicon en Bibliotheekservice Passend Lezen zijn erin geslaagd het populaire stripfiguur Donald Duck voor de allereerste keer toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking.


Maarten Verboom, Directeur van Stichting Dedicon: “De wereld van Donald Duck maakt al 65 jaar deel uit van de belevingswereld van kinderen. Maar kinderen met een visuele beperking kunnen over het algemeen niet meepraten over strips. Die ongelijkheid was voor ons een belangrijke motivatie om een aantrekkelijke oplossing te ontwikkelen. We zijn er trots op dat we daarin zijn geslaagd.” 


Hoofdredacteur van Donald Duck Joan Lommen: “We waren meteen enthousiast toen Dedicon bij ons aanklopte. Donald Duck is voor iedereen, we willen graag dat alle kinderen er plezier aan kunnen beleven. We zijn heel benieuwd hoe kinderen met een leesbeperking deze speciale uitgave en Donald Duck gaan beleven.”

 

reliëf en ondersteuning

Het is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat er een stripverhaal ontwikkeld is dat ook toegankelijk is gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Het Donald Duck stripverhaal verschijnt in de vorm van een grote map waarbij hoofdrolspelers Donald, Katrien en Dagobert Duck in reliëf worden weergegeven en de strip is voorzien is van brailleschrift en audio-ondersteuning. Daarnaast is er ook een uitgebreide beschrijving bijgevoegd over de manier waarop je dit een stripverhaal leest.
 


Bureaus

Marketing

Economisch