Banijay in zee met producent en regisseur Marc Pos

Banijay in zee met producent en regisseur Marc Pos

18-04-2024 (14:20) - Media

Media- en entertainmentbedrijf Banijay kondigt een exclusieve wereldwijde samenwerking aan met de Nederlandse producent en regisseur Marc Pos, via zijn onafhankelijke label MPLab. De samenwerking versterkt de activiteiten van Banijay op het gebied contentcreatie en focust zich op de ontwikkeling van nieuwe entertainmentformats.

Als het bekroonde meesterbrein achter ‘De Verraders’, is Pos een creatieve ondernemer met een uitstekende reputatie. In zijn carrière is hij wereldwijd onderscheiden als producent en regisseur, door industriële onderscheidingen zoals de New York Festivals TV & Film Awards, Emmy's en BAFTA's. Hij leidt zijn eigen label POSVIDEO sinds 2015 en werkte onlangs samen met IDTV aan een speciale samenwerking.

Pos gaat samenwerken met Banijay's Chief Content Officer, Development, James Townley, om originele non-scripted formats te bedenken. 

Townley vertelt over de samenwerking: "Marc's creatieve talenten zijn onbetwistbaar en we voelen ons bevoorrecht dat we hem mogen verwelkomen bij Banijay. Het verdiende succes van De Verraders heeft de industrie geboeid en heeft, met onze eigen recente reizende hits Good Luck Guys, The Summit en The Fifty, geïllustreerd dat goede shows nog steeds een wereldwijd publiek kunnen trekken. Als K7's 'Distributeur van het Jaar' voelen we ons de perfecte partner voor MPLab's ambities en we kijken ernaar uit om samen te werken aan originele IP die de culturele tijdgeest beïnvloedt."

Marc Pos, oprichter MPLab, voegt toe: "Banijay is de thuishaven van heel veel superbrands. Met een uitgebreid productienetwerk en een toonaangevende distributietak is het de perfecte proeftuin voor nieuwe formats, en door samen te werken met James en de producenten van Banijay wereldwijd, kijk ik ernaar uit om een ambitieuze ontwikkelingspijplijn internationaal te verkennen en uit te rollen. Op naar het creëren van de volgende 'ones to watch'."


Bureaus

Marketing

Economisch