Bart Chabot gasthoofdredacteur van Zin Magazine in oktober

Bart Chabot gasthoofdredacteur van Zin Magazine in oktober

09-10-2024 (12:53) - Media

Schrijver, dichter & performer Bart Chabot is de hoofdredacteur van de oktober-editie van Zin Magazine. In de maand vóór zijn nieuwe dichtbundel Blue Whiskey wil hij zijn persoonlijk leven delen met zijn lezers en volgers.

Chabot geeft kostbare inzichten, herinneringen, persoonlijke vakantiespots, grappen en veel energie in zijn Zin Magazine. Hij biedt een podium aan columnisten Marcel van Roosmalen en Nico Dijkshoorn. Hij heeft nieuwspresentatrice Annechien Steenhuizen laten interviewen. Hij voert Matthijs van Nieuwkerk op die een liefdesgedicht van Frank O’Hara vertaalde en persoonlijk toelicht.

En hij schenkt met compassie aandacht aan vrienden die er niet meer zijn. 'Veel vrienden-van-het-eerste-uur zijn inmiddels overleden, de vrienden die ik maakte toen ik de wondere wereld van de kunst betrad. Had ik gedacht dat de literaire wereld bol stond van ruimhartigheid, verlichte geesten en zielsverwanten, dan kwam ik bedrogen uit. De literaire wereld – de goeden niet te na gesproken – waar ik begin jaren 80 in belandde, was bijna net zo kleingeestig, benepen, benauwend en bekrompen als het milieu waaraan ik me had ontworsteld. Goddank leerde ik snel de echt Grote Jongens kennen, de vrije geesten – Herman Brood, Jules Deelder en Martin Bril, om er een paar te noemen, en belandde ik alsnog in een soort van oase.'

Chabot noemt zichzelf een echt familiemens. In een reisreportage in Zweden zien we de hele familie in hun favoriete vakantiehuis in Lund. Bart en zijn vrouw Yolanda zijn twee tegenpolen: 'Zij is een echte bèta, ik een volkomen luchtfietser.' Maar nog altijd elkaars grote liefde. Yolanda maakt haar eigen tassen, sieraden en excentrieke schoenen, zo laat ze Liddie Austin zien in de moderubriek.

Zin Magazine 12 valt vanaf 8 oktober op de mat bij abonnees. En ligt vanaf 10 oktober in de winkel. De editie is ook verkrijgbaar via hun website.


Bureaus

Marketing

Economisch