Discovery+ komt met docu over kindermisbruik bij Nickelodeon

21-03-2024 (10:47) - Media

Tv-zender Nickelodeon groeide in de jaren negentig in Amerika uit tot hét kanaal voor kinderen. Jonge tieners werden tv-sterren in hilarische kinder-comedyseries als All That en The Amanda Show. Achter de schermen bleek het er minder vrolijk aan toe te gaan met naar nu blijkt ernstige vormen van verbaal én seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In de 4-delige documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV vertellen voormalige kindsterren, hun ouders en medewerkers van het programma over hun vaak schokkende ervaringen. Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV is in twee delen op zondag 7 april en zondag 14 april om 21:00 uur te zien bij ID en op discovery+.  

Centraal in de documentaireserie staat Dan Schneider, de producer die de zender grootmaakte. De acteur en scriptschrijver kwam in 1993 in dienst bij Nickelodeon waar hij de maker werd van All That, een comedyserie met kinderen in de hoofdrol. Het werd een razend populaire serie die van de kindsterren beroemdheden maakte, net als de vele series die daarna kwamen zoals Drake & Josh, I Carly en Victorious. Schneider leek aanvankelijk de vrolijke suikeroom die dit allemaal mogelijk maakte, maar ontpopte zich volgens ingewijden steeds meer tot een dwingende persoonlijkheid waar niemand tegenin durfde te gaan.


Bureaus

Marketing

Economisch