DPG Media lanceert kieswijzer

02-11-2023 (12:13) - Media

Op wie moet je stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023? DPG Media lanceert vandaag de kieswijzer om lezers te helpen bij het bepalen van hun stem.

Het invullen van de kieswijzer gaat als volgt: deelnemers krijgen 25 stellingen voorgelegd die door de politieke redactie zijn geselecteerd. Met behulp van een schuifknop - een slider - kunnen lezers de positie bepalen die het best bij hen past.

Positie op stelling

Zodra de kieswijzer helemaal is ingevuld, krijgt de bezoeker te zien in hoeverre de standpunten overeenkomen met die van politieke partijen. De kieswijzer is in te vullen op de websites van AD, de regiokranten, Nu.nl, Parool Libelle, Margriet, Flair en Nouveau. De stellingen zijn opgesteld door de parlementaire redacties van AD en Nu.nl. Alle grote politieke partijen hebben vervolgens hun positie op de stelling bepaald.

Kidsweek kieswijzer

Rennie Rijpma, hoofdredacteur van het AD: "We vertellen onze lezers, luisteraars en kijkers over de actualiteit. Er is veel informatie, wat kiezen niet gemakkelijker maakt. Daar willen we ons publiek mee helpen. Hoe verhoudt hun mening zich tot de stellingname van partijen? Daar geeft onze kieswijzer antwoord op, wat het makkelijker maakt om te bepalen op welke partij je wilt kiezen.''

Speciaal voor kinderen heeft de redactie van Kidsweek ook een kieswijzer ontwikkeld die binnenkort wordt gelanceerd.  


Bureaus

Marketing

Economisch