Koning opent DPG Media-kantoor Mediavaert in Amsterdam

Koning opent DPG Media-kantoor Mediavaert in Amsterdam

19-09-2024 (10:45) - Media

Koning Willem-Alexander opent op donderdagmorgen 10 oktober Mediavaert, het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam. Mediavaert biedt onderdak aan 25 mediamerken zoals de Volkskrant, Trouw en Het Parool, nieuwsplatform NU.nl, Libelle en Donald Duck, de studio’s van Qmusic en Joe en online merken zoals vtwonen en Tweakers.

Tijdens de opening van het pand staat het thema ‘de democratische waarde van onafhankelijke en pluriforme journalistiek’ centraal. De gedrevenheid en overtuiging waarmee de journalisten bij DPG Media hun werk doen en het belang ervan, diende als inspiratie voor het ontwerp van het nieuwe huis voor zo’n 1700 medewerkers.

Na een plenaire en feestelijke opening spreekt Koning Willem-Alexander met een groep hoofdredacteuren en journalisten over de uitdagingen waar zij voor staan in een mediawereld die snel digitaliseert en waarin persvrijheid steeds meer onder druk staat. De Koning zal tijdens een rondleiding door Mediavaert verschillende redacties bezoeken en een kleine uitstap maken naar de redacties van de magazines. Ook brengt hij een bezoek aan de drukkerij waar iedere nacht honderdduizenden kranten worden gedrukt.

Mediavaert is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid, biodiversiteit en energieverbruik. Een belangrijke keuze in het ontwerp is het gebruik van CO2-neutraal hout. Met een oppervlakte van ongeveer 44.000 m² is Mediavaert een van ‘s werelds grootste hout-hybride kantoorgebouwen.  


Bureaus

Marketing

Economisch