Nachtwacht Award 2019 naar Onze Man in Deventer

29-01-2019 (21:22) - Media

Dinsdagavond werd in ‘De Wereld Draait Door'-uitzending door Matthijs van Nieuwkerk bekendgemaakt dat Özcan Akyol met zijn NPO Radio 1-nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ winnaar is van de Nachtwacht Award 2019. De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.
 

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere voor week het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’ op NPO Radio 1, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Sinds december 2017 interviewt 'Eus' in zijn radioprogramma diverse gasten, onder wie Humberto Tan, Bert Huisjes, Johan Derksen en Marcel van Roosmalen. 
 

Dit is de Top 5 op basis van aantal stemmen:
1. Onze Man in Deventer (BNNVARA)
2. Martijn Kolkman (Qmusic)
3. Nachtzuster (Omroep Max)
4. Nooit Meer Slapen (VPRO)
5. RickvanV Doet 2 (Powned)
 
Initiatiefnemer Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): 'Eus weet een zeer onconventioneel nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd. Nachtradio-programma’s zijn voor veel luisteraars echt een houvast om de nacht door te komen. Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmers. Bijna tienduizend luisteraars gaven hun favoriet door. Ook als je geen nachtbraker, nachtwaker of nachtwerker bent zijn vrijwel alle nachtprogramma’s tegenwoordig als podcast te beluisteren.’, aldus Otto.
 

over Nachtwacht Award

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 

Bureaus

Marketing

Economisch