Online Radio Awards 2019 naar KINK, Domien Verschuuren en Man Man Man, de podcast

09-10-2019 (20:27) - Media

In het Hilversumse Beeld en Geluid zijn op 9 oktober de winnaars van de OnIine Radio Awards 2019 bekend gemaakt. Domien Verschuuren was de grote winnaar met het binnenhalen van twee awards. Hij won de award voor Beste Presentator en Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´. De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar KINK.


‘Man Man Man, de podcast’ van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren wint dit jaar de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren F1 aan tafel, Trust Nobody, Echte Jan en De Krokante Leesmap.


Domien Verschuuren wist ook de award voor Beste Presentator in de wacht te slepen. De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (KINK en D-Tales), Chris Bergström (Man Man Man, de podcast) en Tim op het Broek (KINK).


Beste Online Radiostation

De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging dit jaar naar KINK. Het online muziekstation is pas sinds begin dit jaar actief, maar heeft wel een lange historie. Tussen 1995 en 2011 was de alternatieve zender, onder de naam KINK FM, ook al te horen via internet, kabel, satelliet. KINK liet de andere genomineerde stations: Grand Prix Radio, 40UP Radio, 192 Radio en Olympia Radio achter zich.


Online Radio Ambassadeur 2019

Eerder deze week werd al in het NPO Radio 1-programma De Perstribune bekendgemaakt dat BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2019’ uitgereikt krijgt voor zijn inzet op het gebied van radio innovatie en podcasting.


De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl organiseerden dit jaar voor de tweede maal de Online Radio Awards tijdens Dutch Media Week. De prijsuitreiking is opgezet om de internet only-radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting onder de aandacht van het grote publiek te brengen.
 


Bureaus

Marketing

Economisch