Podcast bedrijf Springcast betreedt Europese markt

04-11-2021 (10:30) - Media

Springcast, aanbieder van privacyvriendelijke podcastoplossingen, rondt haar eerste kapitaalronde af. De startup is momenteel actief op de Nederlandse markt en gebruikt de kapitaalinjectie voor productontwikkeling en het versnellen van de internationale groei. Springcast heeft de ambitie om uit te groeien tot Europees marktleider door in te spelen op de tech- en privacywensen van de alsmaar groeiende Europese podcastmarkt.
 
De wereldwijde podcastmarkt groeide de afgelopen jaren exponentieel. Waren er in 2018 wereldwijd ongeveer 525.000 podcasts, nu zijn dat er meer dan 2 miljoen. Ook in Nederland is het medium niet meer weg te denken. Recent werd bekend dat al bijna de helft van alle volwassenen in Nederland naar podcasts luistert. Ter illustratie van de snelle groei: het aantal Nederlandse podcastluisteraars op Spotify groeide het afgelopen jaar met 85%.
 

Maatwerkoplossingen

Springcast verzorgt vanaf Nederlandse bodem podcast hosting, distributie en analytics voor overheden, bedrijven en organisaties in alle mogelijke sectoren. Steeds vaker zetten organisaties uit de publieke en private sector naast de openbare podcast ook de private podcast in binnen hun marketing- en communicatiestrategie. Springcast biedt hiervoor gerichte maatwerkoplossingen, zoals een eigen branded podcast app. Honderden bedrijven en organisaties maken dagelijks gebruik van het platform. Bekende bedrijven als Achmea, Adyen en Managementboek.nl, maar ook grote overheidsinstanties zoals het ministerie van BZK hosten hun podcast bij Springcast.
 

Europese groei-ambitie

Recent rondde Springcast een kapitaalronde af met 15 bekende investeerders uit het venture capital. De investeerders brengen naast financiële middelen een grote hoeveelheid ervaring mee uit de sectoren media, tech, human resources en finance. De kapitaalronde wordt door Springcast ingezet voor productontwikkeling en om de Europese groei-ambitie kracht bij te zetten.

Bureaus

Marketing

Economisch