Podcast Napleiten krijgt vaste plek bij BNR

18-07-2023 (14:41) - Media

BNR Nieuwsradio haalt de podcast Napleiten binnen. In deze podcast praten misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over geruchtmakende strafzaken.

Napleiten krijgt ook een vaste plek in de programmering van BNR. De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wordt geproduceerd door Corti Media. Vorig jaar viel Napleiten in de prijzen als winnaar van de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

Onderdak gevonden

Podcastmaker Wouter Laumans is blij dat Napleiten onderdak bij BNR heeft gevonden: ‘BNR Nieuwsradio is een onafhankelijke en positieve zender, dat sluit perfect aan bij de sfeer in Napleiten.’ Zijn collega Christian Flokstra vult aan: ‘We vinden het belangrijk om via de podcast een zo groot mogelijk publiek te informeren over het rechtssysteem en daarbij het strafrecht in het bijzonder. Doordat we nu bij BNR horen zal ons bereik flink toenemen en we zijn trots dat Napleiten straks ook op de radio is te horen."

De nieuwste afleveringen van Napleiten zullen vanaf 2 september wekelijks op BNR Nieuwsradio worden uitgezonden op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. En ze zijn te beluisteren via de bekende podcast platformen. 


Bureaus

Marketing

Economisch