Roos Moggré is juryvoorzitter Lokale Media Awards 2023

Roos Moggré is juryvoorzitter Lokale Media Awards 2023

21-04-2023 (15:26) - Media

Op vrijdag 9 juni 2023 worden de Lokale Media Awards (LMA’s) uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. Een jaarlijks terugkerend evenement van en voor de lokale omroepsector, georganiseerd door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De jury wordt dit jaar aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag.

Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards worden lokale omroepen en hun medewerkers beloond voor hun buitengewone inzet. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën audio, video, nieuws en achtergronden, innovatie en presentatietalent.

De juryleden

De beoordeling van de inzendingen ligt dit jaar in handen van een zeer ervaren team:

Roos Moggré – Radio- en televisiepresentator, nieuwslezer en journalist
Daniëlle Arets – Lector journalistiek en innovatie Fontys Hogeschool Journalistiek
Bart Jan Cune – Bekend van de landelijke radio (nieuwslezer en voice-over), nu eigenaar journalistiek strategisch adviesbureau en audioproducent
Wilma Haan – Adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws
Timo Kamst – Voormalig radio-dj, nu radiocoach, presentatietrainer en redacteur
Ton Verlind – Met een lange journalistieke carrière achter de rug nu werkzaam als strategisch media-adviseur.

Belangrijke thema’s

Lokale omroepen konden tot 4 april hun beste journalistieke producties inzenden voor de verschillende categorieën. De jury beoordeelt deze inzendingen, selecteert per categorie de genomineerden en kiest daaruit de uiteindelijke winnaar. De jury richt zich bij de beoordeling dit jaar op thema’s die belangrijk zijn binnen de sector: professionalisering/vernieuwing, lokale journalistiek/lokale democratie en lokale verbondenheid/impact. De genomineerden worden op 11 mei bekendgemaakt.

Professionele lokale omroep

De inzendingen voor de Lokale Media Awards laten zien dat de sector professionaliseert, vernieuwt en vooruitgaat. De LMA’s zijn hét moment waarop de sector kan tonen waar ze voor staat en wat de lokale omroepen voor de lokale journalistiek en gemeenschap betekenen. De controlerende functie van de lokale journalistiek wordt steeds relevanter nu er meer verantwoordelijkheden liggen bij het lokale bestuur. De lokale omroepen houden mensen geïnformeerd over wat dichtbij speelt, waardoor zij een weloverwogen mening kunnen vormen én kunnen participeren in de lokale samenleving. Kortom: het belang van een professionele lokale omroep in de huidige Nederlandse samenleving is onmiskenbaar!

Alles over de Lokale Media Awards op www.nlpo.nl/lokalemediaawards


Bureaus

Marketing

Economisch