TikTok zomerhits 2023 Nederland en wereldwijd

24-08-2023 (12:27) - Media

Veel artiesten brengen tegenwoordig hun hits uit via het platform, waar deze vervolgens gebruikt worden als geluid onder een video. Dit blijkt ook uit de hashtag #SongOfTheSummer, die goed is voor meer dan 5 miljard videoweergaven. 

Paul Hourican, Global Head of Music Content & Partnerships bij TikTok zegt: “Het is onmogelijk om te voorspellen wat de nieuwe TikTok zomerhit wordt, en dat is het mooie aan het platform. Steeds vaker worden nummers dankzij TikTok bekend bij het brede publiek, waardoor het soms zelfs voorkomt dat mensen enkel het TikTok gedeelte van nummers kennen. Dit laat ook zien dat de TikTok-community dit jaar wederom een brede mix aan genres, beats en nieuw talent heeft omarmd.”

TikTok Viral

Zo is het ‘Makeba’ van de Franse Jain (1.4M video’s) de populairste zomerhit van 2023 in Nederland. Het nummer kreeg een heropleving op TikTok dankzij een door creators bedachte danstrend. De creators hebben het nummer onder meer gebruikt om hun beste outfits te tonen en recepten te delen, wat heeft geleid tot 1.4 miljoen videocreaties op TikTok. In de top 10 staan ook een viertal Nederlandse zomerhits, waaronder ‘Koekje met je moeder’ (25.1K video’s). In de categorie ‘zomerhits’ staat ‘Anne-Fleur Vakantie’ van de 18-jarige Roxy Dekker. Haar vakantienummer ging viral, en belandde na een dag in de Top 50. In-app is het nummer al 9.7K keer gebruikt voor nieuwe TikTok-video’s. Nu het eind van de zomer in zicht is, onthult TikTok de populairste nummers en artiesten die deze typisch Nederlandse zomer in ieder geval een stuk zonniger maakten.

Topnummers in Nederland
Makeba van Jain
Sprinter van Dave & Central Cee
Moulaga - Sped up van Heuss L’enfoiré & JuL
Endless Summer van Alan Walker & Zak Abel
What It Is - Solo Version van Doechii
If We Ever Broke Up van Mae Stephens
Koekje met je moeder van Kalvijn & Guy
Anne-Fleur Vakantie van Roxy Dekker
1000 Tranen van ADF Samski, Hef & Kevin
Baianá (Sped Up Version) van Bakermat

Topnummers wereldwijd
If We Ever Broke Up van Mae Stephens
What It Is - Solo Version van Doechii
girls like me don't cry (sped up) van thuy
Cupid – Twin Ver – Sped Up Version van FIFTY FIFTY
LALA van Myke Towers
Makeba van Jain
 FLI:P
Everyday van Ariana Grande, Future
Barbie Girl van Aqua
Endless Summer van Alan Walker & Zak Abel


Bureaus

Marketing

Economisch