XS2RADIO maakt van nieuwssites radiostations

13-02-2020 (10:20) - Media

De Hilversumse tech-startup XS2RADIO heeft vandaag, op World Radio Day, een platform gelanceerd waarmee nieuws-, special interest- en vakmedia-uitgevers met hun bestaande content een eigen radiostation kunnen starten. XS2RADIO wil met hun technologie het huidige radiolandschap gaan opschudden.
 
De startup heeft een geavanceerd platform ontwikkeld waar RSS-newsfeeds worden omgezet in radiostations, door samenvoeging van menselijke text2speech, audio design in radiostijl en de optie om andere audiocontent, zoals jingles, muziek, podcasts, radiocommercials (middels een ad-exchange) toe te voegen.
 
Het platform is opgericht door media- en marketing-ondernemers Richard Otto en Sebastian Plasschaert.  Radio-icoon en media-ondernemer Erik de Zwart is ook bij het project betrokken. De XS2RADIO-tool is beschikbaar in meer dan 30 talen en kan daarom wereldwijd worden gebruikt. Beluister hier een demo.  
 
XS2RADIO combineert high end radiotechnologieën, kunstmatige intelligentie en machine learning en wordt nog volop doorontwikkeld. Gebruikersgegevens worden veilig opgeslagen in het XS2RADIO-platform. Met deze gebruiksgegevens kan XS2Radio in de toekomst ultieme relevantie bieden, waaronder gepersonaliseerd nieuws, weersvoorspellingen, aandelenkoersinformatie, verkeersinformatie en commercials, die volledig worden getarget op besproken onderwerp of het gebruik en interesse van de luisteraars.

 


Bureaus

Marketing

Economisch